Aluat de pizza

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 300 g faina alba

– 12 g drojdie proaspata

– 1 lingurita rasa de zahar

– un varf de cutit cu sare

– 30 ml ulei (de preferat de masline)

– 180-200 ml apa calduta

Mod de preparare:

Ne-am invatat sa comandam pizza acasa. Dar de ce sa nu facem noi pizza acasa? Nu este greu de preparat si…..stim ce ingrediente punem in ea.

Sa trecem la treaba. Cum se face aluatul pentru pizza. Simplu!

Intr-un bol mic, amestecam drojdia proaspata cu zaharul si cu putina apa (50 ml). O lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intr-un vas cernem faina…pentru a o aerisi putin si pentru a indeparta impuritatile. Eu folosesc  faina de la tara, adica, mama mea duce graul la moara si-l macina.

Peste faina se presara sarea si se torna drojdia dospita.

Se adauga apa, putin cate putin si se amesteca. Se incepe framantarea aluatului. Eu framant aluatul cu mana. Puteti folosi masina de paine sau robotul. Framantati si observati daca mai trebuie apa (depinde de gradul de umiditate al fainii). Se adauga apoi putin cate putin uleiul si se framanta in continuare. Aluatul final trebuie sa fie elastic, sa se desprinda de mana. Cand aluatul este gata de framantat, se face o cruce cu mana deasupra lui, se acopera cu un prosop si se lasa la dospit.

Dupa 35-40 minute aluatul este crescut si se poate lucra.

Presarati pe masa de lucru 1-2 linguri de faina alba (incercati si faina de porumb sau gris) si dati forma aluatului in functie de marimea tavii. Deasupra se pune sos de rosii si…orice mai doriti (salam, cascaval, masline, et ). Se coace la 200 grade Celsius timp de 15-20 minute.

Spor la pregatit pizza!

 

 

(Citit de 97 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *