Aperitiv cu branza
Ingrediente pentru blat :
– 9 oua
– 9 linguri de ulei
– 9 linguri de faina
– 5 linguri de smantana
– 3 lingurite de praf de copt
– 9 linguri de patrunjel verde congelat
– 1 varf de cutit cu sare
Ingrediente pentru umplutura :
– 300 g crema de branza
– 150 g telemea de oi
– 4 linguri de smantana
– sare dupa gust
– marar tocat marunt
– 5 g gelatina
Mod de preparare :
Intr-un bol, galbenusurile se freaca cu cele 9 linguri de ulei. Se adauga apoi sarea,patrunjelul congelat taiat marunt (sau dat la blender), smantana si faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat separat cu un praf de sare pana se intaresc si se adauga la compozitia cu galbenusuri. Aceasta compozitie se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (39/35 cm) si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade timp de 20 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop si cand s-a racit se taie blatul in 3 blaturi mai mici.
Se amesteca cele doua tipuri de branza (telemeaua rasa pe razatoare) cu smantana, sare dupa gust si mararul tocat marunt. Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de apa si apoi se incalzeste pe foc fara a ajunge la punctul de fierbere.
Cand este racita se incorporeaza in crema de branza. Cu aceasta crema se umplu cele trei foi. In crema de branza se poate adauga ardei gras rosu taiat marunt, ciuperci din conserva, masline. Se acopera cu o folie de plastic si se da la rece. Se taie inainte de servire si se orneaza dupa preferinta (maioneza, ketchup).
Lasă un răspuns