Ardei copti cu smantana

Ingrediente:

– 10 ardei kapia

– 2 cepe

– 40 ml ulei

– 350 ml smantana

– 4-5 catei usturoi

– 1 lingura rasa amidon

– sare si piper dupa gust

– frunze de patrunjel verde tocate marunt

– optional: 30 g unt

Mod de preparare:

In luna iulie piata este plina de legume si verdeata. Este adevarat ca sunt scumpe dar pentru o pofta…merge.

Astazi, bucataria mea s-a umplut de arome. Am copt cativa ardei kapia si imediat gandul m-a dus la zacusca.

Dupa cum va spuneam, am copt ardeii, i-am depozitat intr-o oala, am presarat deasupra putina sare si i-am acoperit cu un capac. Cand s-au racit i-am curatat de coaja, cotoare si seminte si i-am pus intr-o sita. Zeama pe care o lasa sa nu o aruncati. Nu curatati ardeii de seminte sub jet de apa. Isi vor pierde gustul. In timp se curatati ardeii de seminte, inmuiati din cand in cand mana intr-un vas cu apa. Ardeii ii taiati fasii.

Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa taiata marunt la calit, pana se inmoaie. Se adauga zeama de la ardeii strecurati si daca mai trebuie, mai adaugati putina apa fierbinte (50-100 ml). Se fierbe la foc mic 8-10 minute.

Se adauga smantana amestecata cu amidonul. Se da gust de sare si piper.

Amestecati pana la omogenizare si adaugati fasiile de ardei si usturoiul tocat marunt. Lasati mancarea sa dea cateva clocote. Opriti focul si presarati frunze de patrunjel taiate marunt. Optional, puteti adauga un cub de unt (25 g).

Eu am servit aceasta delicatesa cu mamaliga.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 240 ori, de 2 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.