Ardei grasi umpluti cu varza alba

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 1 1/2 kg ardei grasi mai mici (22-25 bucati la 1 kg)
– 2 kg varza curatata, taiata si apoi cantarita
– 1/2 kg morcovi
– 1 radacina de telina mai mica cu tot cu frunze
– 3-4 frunze dafin
– 20 boabe piper
– 150 g hrean
– 2-3 crengute de visin cu frunze
– 50 g sare pentru muraturi
– apa
– 20 g amestec de condimente pentru muraturi (seminte de mustar, seminte de marar, coriandru, ienupar boabe, piper, cuisoare, chilli, ienibahar boabe)
Mod de preparare :
Dupa ce sunt spalati, ardeilor li se taie un capac si se scot cotoarele si semintele.

Varza se taie fideluta cu cutitul. Eu am taiat-o mai intai in bucati mai mici apoi am dat-o la robot.

Morcovii, dupa ce i-am curatat de coaja si i-am spalat, i-am dat si pe ei la robot. Se pot rade si pe razatoarea cu gauri mari.

Frunzele de telina se taie cu cutitul marunt. Se pune varza, morcovul si frunzele de telina intr-un lighean smaltuit si se presara cu 15 g de sare pentru fiecare kg de varza combinata cu morcovul. Se freaca putin cu mana, ca sarea sa extraga mai repede sucul de varza si astfel se reduce volumul ei.

Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, cat mai indesat. Pe fundul borcanului am pus amestec de condimente. Se aseaza ardeii in borcan (aveti grija ca borcanul sa aiba deschizatura mare, cat sa va incapa mana), unul langa altul, in randuri suprapuse, cu deschizatura in sus. Ardeii mei s-au mai rasturnat si asta din cauza ca i-am pus intr-un borcan cu deschizatura mai mica si i-am manevrat mai greu. Sper sa se mureze bine si sa-i pot scoate din borcan la momentul potrivit. Printre ardei puneti frunze de telina, crenguta de visin, fasii de hrean si rondele de radacina de telina.

Se calculeaza ca lichidul sa fie 1/3 din volumul borcanului (borcanelor). Asa ca se pune intr-o oala, la fiert, apa impreuna cu foile de dafin, boabele de piper si cate 10 g sare pentru 1 litru de apa (sare s-a pus si in varza). Se fierb cateva clocote , se lasa apoi 5-10 minute sa se mai raceasca si se desarta apoi peste ardei. Sub borcane se pune cate un cutit, pentru a se evita craparea lor. Se rasuceste borcanul stanga-dreapta pentru ca lichidul sa intre mai bine intre goluri. Se pune capacul sau se leaga cu celofan si se duce in camara.

 

(Citit de 306 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *