Ardei iuti in otet
– ardei iuti
– otet (9 grade)
– sare grunjoasa neiodata
– boabe de mustar
– boabe de piper
– miere de albine
– felii de morcov
– felii de hrean
Mod de preparare:
A sosit toamna iar pietele abunda de legume. Gospodinele roiesc ca albinele printre tarabele cu legume iar camarele se umplu de bunatati.
Toamna, in fiecare an, umblu si eu ca o furnicuta prin gradina si prepar fel si fel de retete, bune de mancat atunci cand ninge si viscoleste afara.
Astazi am recoltat cativa ardei pe care i-am pus la otet. Pe la ora 6:30 eram deja pe gradina adunand ardeii iuti.
Am pregatit toate ingredientele. Ardeii i-am spalat si sters cu prosoape de hartie.
Intr-un bol, se pune otetul, mierea de albine, sarea si se amesteca. Mierea se poate inlocui cu zaharul…dupa preferinta. Pentru un borcan de 500 g se foloseste 200-250 ml otet, 1 lingurita cu varf miere de albine si o lingurita cu sare.
Borcanele se spala si se usuca. Pe fundul lor se presara cateva boabe de mustar si piper, se pun si cateva felii de morcov si hrean. Eu pun morcov si hrean pentru aroma. Cand termin ardeii iuti, zeama ramasa o folosesc in loc de otet balsamic la salate.
Se aranjeaza ardeii in borcane. Printre ei mai arunc cateva felii de morcov si hrean.
Se toarna amestecul de otet cu sare si miere peste ardei. Se pun capacele, se infileteaza iar borcanele iau drumul camarii.
Lasă un răspuns