Ardei iuti in otet

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ardei iuti in otetIngrediente:

– ardei iuti

– otet (9 grade)

– sare grunjoasa neiodata

– boabe de mustar

– boabe de piper

– miere de albine

– felii de morcov

– felii de hrean

Mod de preparare:

A sosit toamna iar pietele abunda de legume. Gospodinele roiesc ca albinele printre tarabele cu legume iar camarele se umplu de bunatati.

Toamna, in fiecare an, umblu si eu ca o furnicuta prin gradina si prepar fel si fel de retete, bune de mancat atunci cand ninge si viscoleste afara.

Astazi am recoltat cativa ardei pe care i-am pus la otet. Pe la ora 6:30 eram deja pe gradina adunand ardeii iuti.

Ardei iuti in otetArdei iuti in otetAm pregatit toate ingredientele. Ardeii i-am spalat si sters cu prosoape de hartie.

Ardei iuti in otetIntr-un bol, se pune otetul, mierea de albine, sarea si se amesteca. Mierea se poate inlocui cu zaharul…dupa preferinta. Pentru un borcan de 500 g se foloseste 200-250 ml otet, 1 lingurita cu varf miere de albine si o lingurita cu sare.

Ardei iuti in otetArdei iuti in otetBorcanele se spala si se usuca. Pe fundul lor se presara cateva boabe de mustar si piper, se pun si cateva felii de morcov si hrean. Eu pun morcov si hrean pentru aroma. Cand termin ardeii iuti, zeama ramasa o folosesc in loc de otet balsamic la salate.

Ardei iuti in otetSe aranjeaza ardeii in borcane. Printre ei mai arunc cateva felii de morcov si hrean.

Ardei iuti in otetSe toarna amestecul de otet cu sare si miere peste ardei. Se pun capacele, se infileteaza iar borcanele iau drumul camarii.

Ardei iuti in otetCuloare si arome in borcane!

 

(Citit de 186 ori, de 1 ori ast─âzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *