„Baza” pentru inghetata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Cui nu-i place inghetata? Sa ridice mana sus? In familia mea se consuma multa inghetata. Si chiar mi-am cumparat un aparat de facut inghetata …..acum doi ani si spre rusinea mea nu l-am folosit inca.Dar….a venit momentul. Asa ca am adus aparatul de la demisol (stau la casa), am cautat instructiunile si…m-am pus pe treaba.Nu este nici greu dar nici usor.Adica nu este asa de usor ca si cum te-ai duce la magazin sa cumperi inghetata si apoi sa o servesti…cand vrei. Insa daca vrei sa mananci o inghetata naturala, facuta in casa, merita sa pierdem putin din timpul alocat, spre exemplu, facebook-ului. Asa ca m-am „enervat” si m-am apucat de treaba. Multumesc domnului Adrian Hadean pentru retetele minunate pe care le creeaza si….de unde m-am inspirat si eu (am modificat putintel….dar numai putintel reteta). Deci…..pentru o inghetata facuta in casa, preparam intai „baza”.Apoi cu ea, impreuna cu alte ingrediente, preparam inghetate fel de fel.

Ingrediente :

– 1 l lapte

– 270 g zahar

– 165 mg galbenus de ou

– 100 ml smantana

Mod de preparare :

Trebuie sa precizez ca toate ingredientele le-am cantarit pe cantar electronic. Daca la alte retete mai adaug sau mai scot cate ceva, aici nu mi-am permis. Daca respectati gramajele, produsul final este garantat.

Galbenusurile le-am cantarit, pentru 165 de grame va trebuie …aproximativ 8 galbenusuri.Bineinteles ca am cantarit si celelalte ingrediente, tot pe cantar electronic (este de mare ajutor un cantar electronic in bucatarie ).

Intr-un blender am pus galbenusurile, zaharul, laptele, smantana. Le-am mixat putin, pana se topeste zaharul.

Baza pentru inghetataBaza pentru inghetataBaza pentru inghetataApoi am pus compozitia intr-o oala. Aceasta am pus-o intr-un alt vas cu apa….putin mai mare si am fiert compozitia la „bain marie” la foc mic. Am amestecat continuu in compozitie timp de 20 de minute. Atentie! Apa nu trebuie sa clocoteasca si sa fiarba. Daca se intampla acest lucru mai adaugati in vas putina apa rece.

Baza pentru inghetataDupa 20 de minute se ia vasul cu compozitia si se transfera intr-un vas cu apa rece si gheata. Astfel se face o pasteurizare corecta. Scapam de grija ca, compozitia ar avea salmonella.

Baza pentru inghetataBaza pentru inghetataCompozitia o puneti la frigider (rezista la 3-4 grade 72 de ore).Este chiar necesar un timp de maturare. Din aceasta compozitie, impreuna cu ciocolata, fructe sau…..cu ce va mai vine in cap, puteti construi o inghetata de nota 10. Facuta acasa, cu ingrediente sigure si cu gustul pe care doriti sa-l conferiti inghetatei.

Baza pentru inghetataUrmeaza…..sa va prezint niste retete de inghetata preparate cu aceasta baza.

(Citit de 462 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *