Biscuiti Graham

Ingrediente:

– 125 g faina de grau integrala

– 190 g faina alba

– 30 g tarate de grau

– 220 unt nesarat

– 100 g zahar brun

– 30 g miere de albine

– 1/2 lingurita sare

– 1 lingurita scortisoara macinata

– 1/2 lingurita cuisoare macinate

– 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare:

Este prima data cand fac acesti biscuiti si vreau sa va spun ca sunt foarte gustosi. Sunt buni si cei din comert dar acestia nu contin E-uri si stiu ce ingrediente pun. Ei pot fi serviti cu lapte, iaurt sau chiar simpli. Mai pot fi folositi ca si blat pentru diferite deserturi fara coacere, tarte, cheesecakes. Pentru ca nu am avut tarate de grau, le-am inlocuit cu „fibre tranzit” care contin: tarata de ovaz, tarata de psyllium, pulbere de roscove, seminte de in. Sunt foarte gustosi, usor crocanti dar fara a fi tari, putin sfaramiciosi.

Am pregatit ingredientele. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol se amesteca fainurile, taratele de grau (in cazul meu „fibrele tranzit”), sarea, praful de copt, cuisoarele si scortisoara.

Am pus in bolul robotului, untul taiat bucatele mici, zaharul brun, mierea si am mixat cateva minute pana la omogenizare si compozitia devine pufoasa. Eu am folosit robotul dar puteti folosi foarte bine si cu aceleasi rezultate un mixer de mana.

Adaugam peste compozitia cu unt faina, in transe si amestecam. Eu am schimbat la robot telul cu ustensila de framantare. Daca folositi un mixer de mana, mixati aluatul atat timp cat duce motorul mixerului, adica pana cand aluatul devine mai greu, apoi framantati aluatul cu mana.

Aluatul rezultat se introduce in frigider pentru 15-20 minute. In timp ce aluatul sta la frigider, se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati egale. Pe un blat de lucru se aseaza o coala de hartie de copt cu dimensiunea potrivita pentru tava in care veti coace biscuitii, se aseaza pe coala o bucata de aluat iar deasupra aluatului alta coala de hartie de copt. Se intinde, presand cu sucitorul pana obtinem o foaie cu grosimea de 3-4 mm.

Se dezlipeste foaia de copt de deasupra si se taie foaia de aluat cu ajutorul unei role pentru pizza sau cu un cutit obisnuit in bucati potrivite, dupa preferinta. Se inteapa biscuitii cu o furculita.

Biscuitii se coc in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 9-11 minute, pana capata culoarea maro, auriu inchis. Timpul de coacere difera in functie de grosimea biscuitilor.

Se lasa biscuitii sa se raceasca in tava 5 minute apoi se transfera pe gratare de inox sau pur si simplu pe niste funduri de lemn sau farfurii dar fara a-i suprapune.

Se pot pastra in cutii metalice bine inchise, la loc racoros. Sunt foarte gustosi.

Pofta buna!

(Citit de 182 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.