Bomboane Raffaello

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Bomboane Raffaello

Ingrediente:

– 250 g lapte praf

– 120 g zahar pudra

– 100 g nuca de cocos

– 100 g unt

– 2 linguri cu varf smantana

Pentru decor:

– 50 g nuca cocos

Mod de preparare:

Nu imi place in mod deosebit nuca de cocos. Dar nici nu-mi displace daca este pusa acolo unde trebuie. Vad unele retete unde se foloseste „la greu” nuca de cocos desi s-ar putea inlocui cu alt ingredient care ar merge mult mai bine. Dar ….preferintele nu se discuta!

Cand aud de nuca de cocos, imi aduc aminte de unele curse aeriene interne, la noi, unde ne serveau cu o ciocolata cu nuca de cocos. Si sa stiti ca o mancam cu placere. Asa trecea si timpul mai repede pana la aterizare.

Reteta bomboanelor Raffaello este cat se poate de simpla. Iar in cazul meu a fost si mai simpla pentru ca am folosit robotul de bucatarie.

Am pus in vasul robotului, rand pe rand: laptele praf, zaharul pudra, nuca de cocos, untul si la final smantana. Am pornit robotul, mai intai la viteza mica apoi am marit viteza, pana cand compozitia a devenit un aluat omogen, bine legat.

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Am mutat compozitia intr-un bol si am mai framantat putin.

Bomboane Raffaello

Se iau bucati mici din aluat si se formeaza bilute intre palme (marimea depinde in functie de  preferinta voastra). Fiecare biluta se tavaleste prin nuca de cocos. Recomand a se tavali imediat fiecare biluta formata prin nuca de cocos. Daca le formati intai pe toate, apoi le tavaliti, exista riscul de a se usca si de a nu se mai putea tavali, adica nuca de cocos nu se mai prinde (adereaza) de ele.

Bomboane Raffaello

Bomboanele formate se depoziteaza pe un platou si se tin la rece (frigider) pana in momentul servirii.

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Pofta buna!

(Citit de 80 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *