Bors de sfecla rosie cu naut

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :

– 2 morcovi
– 1 radacina pastarnac
– 1 radacina patrunjel
– 1 radacina telina
– 1 ardei gras rosu
– 1 ardei gras verde
– 4 bucati de sfecla mici (fierte)
– 50 ml ulei
– 150 g naut fiert
– 4-5 cartofi
– 2 bucati ceapa
– 1 legatura patrunjel verde
– 1/2 legatura leustean
– 1 lingura bulion
– 300 ml bors de putina (sau 2 linguri bors cu legume Maggi)
Nautul se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte de preparare (la fel ca fasolea). A doua zi se schimba apa si se pune la fiert, la foc mijlociu. Sfecla spalata se pune in apa, la fiert.

 Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei impreuna cu legumele taiate cubulete intr-o oala de 5 l. Se amesteca si se adauga dupa 5 minute si verdeata taiata marunt impreuna cu bulionul. Apoi se completeaza oala cu apa fierbinte, sa fie 3/4 plina. Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba 20-30 minute.

Se adauga apoi cartofii taiati in cuburi si nautul fiert. Se mai fierbe borsul 15 minute si punem si sfecla fiarta, taiata si ea in cuburi.

Punem imediat si borsul de putina fiert separat (sau 2 linguri de bors Maggi), sare dupa gust si mai lasam borsul sa clocoteasca 5-10 minute. La sfarsit se pune putin leustean si patrunjel verde taiat marunt.

 

Pofta buna!
(Citit de 225 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *