Briose cu ciocolata

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Briose cu ciocolataIngrediente :

– 70 g ciocolata neagra

– 30 g ciocolata cu lapte

– 75 g zahar

– 100 g unt

– 2 oua

– 20 g faina

– un praf de sare

– cateva visine (optional)

Mod de preparare :

Ciocolata rupta in bucati mici se topeste la bain marie impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si untul. Eu am topit-o intr-o cratita cu fund dublu direct pe flacara. Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei.

Briose cu ciocolataSe ia cratita de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se spala visinele, daca doriti sa puneti si le lasati la scurs (le-am pus cu tot cu sambure).

Briose cu ciocolataOuale se bat bine cu un tel (mixer) impreuna cu un praf de sare. Se adauga restul de zahar. Se mixeaza pana compozitia se ingroasa si devine cremoasa.

Briose cu ciocolataPeste ouale batute cu zahar se adauga in „fir subtire” compozitia de ciocolata cu unt si zahar (racita). Se amesteca.

Briose cu ciocolataAdaugam apoi faina (cernuta), putin cate putin , amestecand pana la omogenizare.

Briose cu ciocolataBriose cu ciocolataCompozitia obtinuta o turnam in forme (umpleti aproximativ 2/3 din forma), punem cate 2-3 visine deasupra in fiecare forma si o introducem la cuptorul incalzit in prealabil, la 180 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.

Briose cu ciocolataBriose cu ciocolataEu le-am tinut 20 de minute in cuptor si mi-a placut cum au iesit. Daca le tineti 15 minute, interiorul va fi mai cremos, aproape lichid si va fi un „Flan de ciocolata” delicios.

Briose cu ciocolataPuteti servi briosele simple sau alaturi de inghetata.

Briose cu ciocolataPofta buna !

 

(Citit de 108 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *