Budinca de orez

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 150 g orez

– 250 ml apa

– 500 ml lapte

– 100 g unt

– 30 g faina alba

– 1/2 lingurita sare

– 100-150 g zahar

– 15 ml esenta rom

– un plic zahar vanilat (10 g)

– 5 oua

– visine congelate, conservate cu zahar sau proaspete (aproximativ 20-30)

Mod de preparare:

Am avut o zi in care am fost in „pana de idei” in ceea ce priveste un dulce. Am deschis frigiderul si am vazut cutia cu lapte. De aici a pornit totul. N-as putea sa spun ce m-a dus cu gandul la o budinca de orez…

Orezul se fierbe, acoperit, intr-o cratita de 2 l cu apa, la foc mic. Am folosit o tigaie antiaderenta.

Intre timp, am pus la scurs cateva visine, intr-o sita. Eu am folosit visine conservate cu zahar. Puteti folosi si visine congelate sau proaspete, depinde de anotimp.

Cand apa a scazut aproape de tot, se adauga laptele fierbinte si sarea si se fierbe in continuare, amestecand din cand in cand.

Dupa ce orezul a fiert, cratita se ia de pe foc (chiar daca laptele nu a scazut complet, acesta va fi absorbit de orez pana se raceste).

Cand este aproape rece, se adauga untul moale (tinut la temperatura camerei), aromele, galbenusurile (unul cate unul), visinele si faina. Se amesteca.

Albusurile se bat spuma, se adauga 100-150 g zahar si spuma se bate in continuare pana se intareste. Eu am folosit pentru baterea albusurilor Robotul Masterchef Pro QB625D38 de la Tefal . Multumesc BUZZStore pentru ca mi-ati oferit sansa de a incerca acest robot. #buzztefal

Albusurile batute spuma se desarta peste orez, se amesteca usor prin rasturnare si apoi se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace la 180 grade Celsius, timp de 30-40 minute (nu se deschide cuptorul 20 minute).

Dupa ce s-a copt budinca, se trece cu cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna. Se serveste fierbinte sau rece, pudrata cu zahar.

Pofta buna!

(Citit de 45 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *