Bulz ciobanesc

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 1,5 l apa
450 g malai
– 1 lingura cu sare
– 200 g afumatura (carnati, sunculita taraneasca, kaizer)
– 500 g branza rasa (telemea de oi, cascaval)
– 3 linguri cu ulei
– 4-5 linguri cu smantana
Mod de preparare :
Telemeaua de oi si cascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mari. Se amesteca branzeturile.

Carnatii, sunculita taraneasca sau orice afumatura aveti la indemana se taie in felii si se prajesc in ulei.

Intr-un ceaun se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand apa da in clocot, se face focul mic si se pune faina in ploaie amestecandu-se continuu cu un facalet pentru a se evita formarea cocoloaselor. Din momentul in care mamaliga capata consistenta se mai fierbe 10-15 minute. Se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga pe un fund si se taie in 4 bucati.

Fiecare bucata de mamaliga se intinde intr-o foaie cu ajutorul unei linguri umezite cu apa pe care se presara branza si afumatura prajita, se aduc partile laterale inspre mijloc si se formeaza o minge cu ajutorul mainilor umezite. Se da forma turtita (eu am pus bulzul pe gratar cu lemne, afara, insa in lipsa lui, formati bulzul sub forma de minge si-l puneti intr-o  tava cu putin unt pe care o dati la cuptor).

Facem focul la gratar si coacem bulzul pe ambele parti. Intre timp cautam tuica prin beci (merge bine cu bulzul). Cand este gata il servim cu smantana deasupra sau cu branza rasa, putina slanina si cu un ou prajit.

Pofta buna!

(Citit de 284 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *