Capac de manzat

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– un capac de manzat

– 1 lingura rasa de sare grunjoasa

– 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-una din zilele trecute, am plecat la cumparaturi. In market am gasit capac de manzat. Am pus in cos cu gandul ca ceva voi face eu cu acest capac. Cand am ajuns acasa, m-am documentat ce este cu acest capac de manzat. Am gasit pe un site (www.samcom.ro) aceasta descriere: „Pulpa de vita – capac se referă la piesa din pulpa de mânzat, numită capac. Cuprinde portiunea anatomică formată din musculatura internă a coapsei. Superior este delimitată de secţiunea ce-l desparte de oasele bazinului. Anterior şi posterior este delimitat de articulaţia femuro-tibio-rotuliană iar posterior de limita naturala a fricandoului. Piesa se desface prin secţionarea membranelor naturale de legătură dintre grupele musculare. Bucata astfel rezultată se curăţă de franjuri, vene, ţesuturile conjunctive groase, se degresează şi se desface în jumătăţi.”

Si….cum am pregatit eu acest capac de manzat. Am presarat carnea pe ambele parti cu sare grunjoasa si am pulverizat-o cu cativa stropi de ulei de masline. Dupa 10-15 minute, carnea este gata de fript.

 

Se incinge o tigaie cu fund gros si se pune carnea in ea. Se frige cate 3 minute pe fiecare parte.

Se transfera carnea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai tine la cuptor (incalzit in prealabil), la 180 grade Celsius, timp de 5 minute. Puteti alege varianta fara cuptor. Adica, pentru o carne „rare”, frigeti carnea 2 minute pe fiecare parte, pentru medium o frigeti 4 minute pe fiecare parte iar daca doriti o carne mai bine facuta, o frigeti mai mult….5-7 minute.

Puteti servi capacul de manzat cu o garnitura de legume la gratar, piure de cartofi, cu salata de verdeturi sau cum va place. Este foarte fraged si gustos.

Pofta buna!

 

(Citit de 255 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *