Cartofi cu rozmarin la cuptor

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Cartofi cu rozmarin la cuptorIngrediente :

– 4-5 cartofi mari

– 1 lingura cu sare grunjoasa

– 1 lingura cu rozmarin uscat

– 1 lingurita cu piper proaspat macinat

– 1 lingurita cu boia de ardei dulce

– 50 ml ulei

Mod de preparare :

Eu am folosit cartofi noi dar puteti folosi si din cei vechi, vor fi la fel de gustosi. Alegem cativa cartofi mai mari, ii curatam, spalam si ii taiem in sferturi, pe lung. Ii punem intr-un bol si peste ei presaram sarea, piperul proaspat macinat (eu am folosit un amestec de piper), rozmarinul si boiaua de ardei. Amestecam cu mana si lasam 2-3 minute sa-si ia aromele. Apoi turnam peste cartofi uleiul si amestecam ….. tot cu mana.

Cartofi cu rozmarin la cuptorRasturnam cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cartofi cu rozmarin la cuptorIntroducem tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 190 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute.

Cartofi cu rozmarin la cuptorIi putem servi simpli, ca atare, cu diferite sosuri sau ca si garnitura pe langa o friptura. Eu i-am servit cu o ceafa de porc la tava si castraveti in otet.

Cartofi cu rozmarin la cuptorPofta buna !

(Citit de 708 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *