Castraveti in saramura

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Castravetii se pun la murat incepand cu luna iulie, cand se gasesc din abundenta. Ii puteti alege acum in functie de marimea dorita (se gasesc toate marimile pe piata). Pentru inceput, castravetii se pun in apa rece cu putina sare (10 g la 1 l apa) si se tin 3-4 ore. Apoi se spala in doua ape. Se aseaza castravetii in borcane de 1-4-5 l, cat mai inghesuiti. Printre castraveti se pun 4-5 catei de usturoi taiati in felii. Pentru aroma se adauga cimbru, marar, frunze de telina, piper boabe, boabe de mustar, frunze de visin, hrean si facultativ, alte arome (busuioc, tarhon, maghiran). Apa de saramura se calculeaza sa fie aproximativ jumatate din capacitatea borcanului. Pentru un borcan de 3 l se va pune 1 1/2 l apa. La 1 l apa se pun 20-25 g sare. La 10 l apa se pun un manunchi de cimbru si marar, 6-7 frunze de visin, 3-4 foi de dafin, 4-5 frunze de telina, 15-20 boabe de piper. Se fierb toate in clocot 8-10 minute, apoi oala se ia de pe foc si se lasa pe un gratar sa se linisteasca 10 minute (eu am pus la fiert numai apa cu sare, piper si foi de dafin, restul, adica mararul, frunze de telina, hrean, boabe de mustar, frunze de cires, le-am pus in borcan). Apoi cu un polonic, se toarna fierbinte peste castraveti. Sub borcanele cu castraveti se pune cate un cutit (pentru a nu crapa borcanele). Castravetii vor fi crocanti, gustosi si nu foarte acri.

Castraveti in saramura

(Citit de 194 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *