Chec cu lamaie
Ingrediente :
– 6 oua mari
– 400 g zahar tos
– coaja de la 4 lamai
– 4 linguri zeama de lamaie
– un varf cutit sare
– 240 ml ulei
– 160 g iaurt
– 10 g praf de copt
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– 16 g zahar vanilat
– 360 g faina
Pentru sirop :
– 100 g zahar tos
– 140 ml zeama de lamaie
Pentru glazura :
– 160 g zahar pudra
– 3-4 linguri cu zeama de lamaie
Mod de preparare :
Este cel mai bun chec pe care l-am mancat pana acum. Este aromat, fin, gustos si usor de pregatit.
Intr-un bol incapator se mixeaza ouale cu zaharul tos, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Se adauga apoi, rand pe rand, cu mixare intre fiecare adaugare, uleiul, iaurtul, zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Compozitia se toarna in doua forme de chec tapetate cu hartie de copt. Checurile se coc la 180 grade Celsius timp de 50 de minute. Se face proba scobitorii. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.
Cat timp se coace checul pregatim siropul. Punem zaharul si zeama de lamaie intr-un vas mic si fierbem pe foc mic pana se topeste zaharul. Nu trebuie fiert mult. Doar cateva clocote.
Turnam siropul peste checul fierbinte. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un vas punem zaharul pudra si zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.
Distribuim glazura cu o lingura pe toata suprafata checului. Dupa aproximativ o ora checul poate fi servit.
Pofta buna!

Lasă un răspuns