Cheesecake aperitiv cu branza

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Cheesecake aperitiv cu branzaIngrediente :

Pentru primul blat :

– 60 g pesmet

– 100 g unt

Pentru al doilea blat :

– 180 – 200 g telemea de oi

– 2 linguri cu varf cu smantana

– 1-2 fire de ceapa verde

– un praf de piper macinat ( dupa gust }

Pentru stratul rosu :

– 400 ml suc de rosii

– 5 g gelatina

– un praf de sare

– 1 lingurita cu zahar brun

– 1/2 lingurita cu oregano uscat

– 1/2 lingurita cu busuioc uscat

– un praf de piper macinat

– 1 lingurita cu otet balsamic

Mod de preparare :

Pentru ca am folosit telemea de oi, am pus-o cu cateva ore inainte de a ma apuca de pregatirea acestui preparat, in apa calduta. Puteti folosi orice tip de branza sau amestec de branza sarata cu branza de vaci. Apoi, pentru ca nu am inele de montat, m-am gandit sa le confectionez din ce gasesc la indemana. Asa ca am taiat fundul unor pahare de plastic. Pentru ca erau cam subtiri am pus cate doua, unul in celalalt.

Cheesecake aperitiv cu branzaSi pentru ca nu aveam pesmet in bucatarie, am taiat cateva felii de paine, le-am bagat la cuptor apoi le-am macinat pe masina de nuca (se poate si la robot}. Pesmetul l-am amestecat cu untul topit.

Cheesecake aperitiv cu branzaAm amestecat telemeaua rasa pe razatoarea mica, cu smantana. Am adaugat ceapa verde taiata marunt si putin piper proaspat macinat. Am amestecat pana la omogenizarea compozitiei.

Cheesecake aperitiv cu branzaSucul de rosii ( eu am folosit un suc de rosii preparat de mine, destul de consistent), se pune la fiert impreuna cu zaharul, sarea, coriandru, busuiocul si piperul. Se fierbe pana scade aproape la jumatate. Eu l-am fiert mai putin pentru ca era deja consistent. La sfarsit adaugam otetul balsamic. Cat fierbe sucul de rosii, punem la hidratat gelatina in 50-60 ml apa. Cand sucul de rosii este fiert il strecuram printr-o sita pentru a obtine o compozitie fina.

Cheesecake aperitiv cu branzaAdaugam in sucul de rosii gelatina si punem vasul pe foc mic inca 1 minut amestecand continuu (gelatina nu trebuie sa fiarba doar o incalzim).Punem la racorit sucul de rosii si incepem montarea preparatului. Asezam paharele pe cate o farfurioara si punem in fiecare cate 2 linguri de pesmet cu unt. Apasam si nivelam compozitia cu dosul unei linguri. Eu am avut 5 pahare. Peste stratul de pesmet adaugam branza. O impartim in mod egal in fiecare pahar. Tasam stratul si nivelam. Peste statul de branza turnam sucul de rosii, in mod egal, in fiecare pahar. Introducem cheesecake-urile la frigider pentru 2-3 ore.

Cheesecake aperitiv cu branzaCum procedam pentru a scoate cheesecake-urile din pahare. Cu o lama lata de cutit desprindem baza de pe farfurie. Eu am pus doua pahare, unul in altul, asa ca voi scoate unul din pahare (iese foarte usor). Apoi cu un foarfece tai putin „buza” de sus a paharul. Prindem cu degetele cele doua capete si tragem in parti. Paharul se va desprinde cu usurinta pana la baza si va elibera cheesecake-ul. Acestea se pot pastra la frigider 2-3 zile. Sunt niste aperitive gustoase si aspectuoase.

Cheesecake aperitiv cu branza

(Citit de 332 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *