Chiftele de cartofi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 600 g cartofi
– 200 g telemea de vaci (sau de oi)
– 2 oua
– 4 linguri cu faina alba
– o ceapa
– 3-4 catei de usturoi
– o mana de patrunjel verde
– sare, piper (dupa gust)
– ulei pentru prajit (150-200 ml)

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se pot fierbe cu tot cu coaja si curatati dupa ce au fiert. Eu am avut cartofi noi si i-am razuit putin.

Cat timp fierb cartofii radem telemeaua pe razatoarea cu gauri mari.

Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit putin se dau impreuna cu ceapa si usturoiul prin masina de tocat carne (se mai pot pasa cu furculita sau rade pe razatoare).

In poza mea se vede si ceapa (am avut la indemana ceapa rosie).
Intr-un vas se amesteca cartofii cu telemeaua rasa, faina, ouale, sarea, piperul si patrunjelul tocat marunt.

Atentie la cantitatea de sare pe care o puneti (telemeaua este sarata). Din compozitia rezultata formam chiftelele. Compozitia fiind lipicioasa vom umezi mereu mainile cu apa.

Tavalim fiecare chiftea prin faina si le prajim pe ambele parti, in ulei incins, la foc mediu.

Cand sunt prajite le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Sunt foarte gustoase.

Pofta buna!

(Citit de 143 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *