Chiftele de linte rosie

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Chiftele de linte rosieIngrediente:

– o cana de 250 ml, plina cu linte rosie

– 1 morcov

– o ceapa

– 3-4 catei usturoi

– 1-2 linguri amestec tarate (grau, orz, secara)

– sare si piper dupa gust

– 1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

Se alege lintea si se pune la fiert, in apa cu un praf de sare. Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca se fierbe 15-20 minute. Se pune la scrus intr-o strecuratoare.

Chiftele de linte rosieChiftele de linte rosie

Cand lintea s-a racit, se trece prin masina de tocat impreuna cu usturoiul, ceapa si morcovul. Daca doriti, se poate adauga si o felie de paine inmuiata in apa si apoi stoarsa.

Chiftele de linte rosiePeste compozitie se adauga 1-2 linguri cu tarate, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si se amesteca cu mana. Daca nu tineti post se poate pune si un ou.

Chiftele de linte rosieChiftele de linte rosieChiftele de linte rosieChiftele de linte rosieDin compozitia rezultata se formeaza chiftele care se rostogolesc prin tarate si se pun intr-o tava tapetata cu hartie copt.

Chiftele de linte rosieChiftele de linte rosieTava se introduce in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade. Dupa 10 minute, se intorc chiftelele pe partea cealalata. Se mai coc 10-15 minute. Bineinteles ca vor iesi si mai gustoase daca le veti praji in ulei.

Chiftele de linte rosie le-am servit alaturi de o salata.

Chiftele de linte rosiePofta buna!

 

(Citit de 272 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *