Chiftele din cartofi si ciuperci

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Chiftele din cartofi si ciuperciO reteta cat se poate de simpla, chiar si gospodinele „incepatoare” o pot prepara. Iar ingredientele folosite se gasesc mai tot timpul intr-o bucatarie. Si vreau sa va spun ca aceste chiftele sunt foarte gustoase. Este o mancare de post si….nu numai.

Ingrediente :

– 8-9 cartofi medii

– 3-4 catei de usturoi (aici depinde cat de mult iubiti usturoiul……las la alegerea voastra).

– 2 fire de ceapa verde

– 160 g ciuperci din conserva (puteti pune ceva mai mult, insa eu atat am avut in bucatarie)

– 1 lingurita boia dulce de ardei

– sare si piper dupa gust

– 3 linguri cu faina alba ( si inca vreo 4 linguri pentru rostogolit chiftelele)

– 150 ml ulei…pentru prajit

Mod de preparare :

Cartofii se curata, se spala si se pun in apa cu un praf de sare la fiert.

Chiftele din cartofi si ciuperciCiupercile din conserva se spala sub jet de apa si se strecoara.

Chiftele din cartofi si ciuperciUsturoiul se curata de coaja.

Chiftele din cartofi si ciuperciCeapa verde se taie marunt. Cand cartofii sunt fierti (ii incercati cu o furculita….daca intra usor in ei, sunt fierti) se strecoara de apa si se lasa la racorit. Apoi, cartofii se trec prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si ciupercile.

Chiftele din cartofi si ciuperciPeste tocatura se adauga sarea, piperul proaspat macinat ( eu am folosit un amestec de piper….rosu, verde, negru, alb), boiaua de ardei dulce, ceapa verde tocata marunt.

Chiftele din cartofi si ciuperciSi….sa nu uitam de cele 3 linguri de faina.

Chiftele din cartofi si ciuperciSe amesteca in compozitie cu energie si….pofta.

Chiftele din cartofi si ciuperciDin aceasta compozitie portionam chiftelele. Se va introduce mana in apa dupa fiecare chiftea modelata (pentru a nu se lipi compozitia de mana).

Chiftele din cartofi si ciuperciTavalim chiftelele prin faina, le scutaram de excesul de faina si se prajesc in ulei incins, pe fiecare parte cate 2-3 minute (dupa preferinta….cat doriti de prajite).

Chiftele din cartofi si ciuperciChiftele din cartofi si ciuperciChiftele din cartofi si ciuperciLe scoateti pe prosoape de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei. Sunt gustoase „rau” de tot. Pofta buna !

Chiftele din cartofi si ciuperci

 

(Citit de 1.331 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *