Ciolan de porc la cuptor
Ingrediente:
– 1 ciolan de porc
– 4-5 catei usturoi
– 1 lingura sare
– 1 lingurita piper macinat
– 1 lingurita cimbru uscat
– 1 lingurita coriandru
– 1 lingurita salvie
– 1/2 lingurita tarhon
– 1 lingurita miere de albine
– 1 lingurita mustar
– 1 lingura maioneza
Mod de preparare:
De cele mai multe ori nu dam atentie unui ciolan de porc. Asa am patit si eu. De cate ori deschideam usa la congelator, ma tot intalneam cu acest ciolan. Pana azi, cand m-am hotarat sa scap de el. Bine am facut! Rezultatul final a fost o carne frageda, gustoasa, usor dulceaga si cu o aroma imbietoare.
Se curata ciolanul de porc cu un cutit, se spala si se lasa la uscat. Se fac cateva intepaturi in sorici in gaurile rezultate se pun cateii de usturoi taiati in jumatate.
Se freaca ciolanul de porc cu un amestec de sare, piper, coriandru, salvie, cimbru si tarhon.
Se unge apoi ciolanul cu un amestec de maioneza, mustar si miere de albine. Se lasa la marinat 2-3 ore.
Se pune ciolanul intr-o punga de copt si se da la cuptor, la 180 grade Celsius, timp de 2 ore. Eu nu am avut punga, asa ca l-am invelit in hartie de copt.
Se opreste cuptorul si se mai lasa sa stea 15 minute.
Poate fi servit simplu doar cu o muratura sau salata. Puteti alege sa-l serviti cu o garnitura de cartofi, orez….sau cum va place. Merge si cu mujdei de usturoi si mamaliga.
Pofta buna!
Lasă un răspuns