Ciorba de curcan

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 1 kg piept de curcan
1 ceapa
– 4-5 cartofi mari
– 2 ardei grasi (rosu si verde)
– 5-6 pastai (fasole verde proaspata)
– 2 morcovi
– 1 radacina patrunjel
– 1 radacina pastarnac
– 1/2 telina mica
– 1 legatura patrunjel verde
– 300 ml bors de putina (sau 25 g bors cu legume Maggi)
– 2 rosii
– cateva buchetele de conopida
– sare si piper dupa gust
– 50 ml ulei
Mod de preparare :
Pieptul de curcan se spala se taie apoi in bucati mici (sau mai mari…dupa preferinta) si se pune la fiert in 6 l apa cu o lingurita de sare. Se spumeaza din cand in cand.

Intre timp se curata legumele si se taie in cuburi mici (se pot rade pe razatoare insa nu mai au acelasi aspect ca si taiate). Ceapa se taie intai pestisor apoi marunt, fasolea verde in felii mici, rosiile in felii subtiri iar radacinoasele si ardeii in cuburi mici.

Cand apa devine clara si nu mai trebuie spumat (aproximativ 30 de minute din momentul cand incepe sa clocoteasca apa) se adauga ceapa taiata marunt apoi dupa 5-6 minute se adauga radacinoasele.

Dupa inca 10 minute se adauga pastaile taiate felii mici.

Timpul de adaugare al legumelor este dat cu aproximatie. Tot timpul trebuie sa incercam si sa gustam. Cand carnea si radacinoasele sunt aproape fierte se adauga ardeii grasi taiati marunt si cartofii.

Eu am pus si 2 linguri de legume sarate (din conservele pentru iarna….imi place gustul pe care il dau borsului). Dupa inca 15 minute se pun rosiile taiate felii sau cubulete si buchetelele de conopida.

Cand toate legumele si carnea sunt fierte se adauga borsul (fiert separat) sau borsul cu legume Maggi si uleiul. Eu am ales aceasta varianta cu uleiul adaugat la sfarsit si nu cea in care undim legumele si ceapa in ulei pentru ca mi se pare a fi mult mai sanatoasa. Dar este foarte gustoasa si varianta cu legumele undite. In aceasta reteta am folosit piept de pasare si am pus ulei insa cand folosesc o carne mai grasa nu mai adaug ulei.
Se mai fierbe ciorba 5-10 minute si apoi se ia de pe foc si se presara patrunjel verde taiat marunt. Se poate servi asa simpla sau dreasa cu smantana.

Pun si o poza cu… curcanul crescut la tara, la soacra mea (in final a ajuns la oras).

 

Pofta buna!

(Citit de 80 ori, de 1 ori ast─âzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *