Ciorba de fasole verde

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciorba de fasole verdeIngrediente :

– 800- 1000 g fasole verde

– 150-200 g sunculita taraneasca afumata

– 1 ceapa mare

– 1 ardei gras rosu

– 1 lingurita cu boia de ardei dulce

– 2 linguri cu ulei

– 2 morcovi

– 1 telina mica

– 2 rosii mari fara pielita

– 1 lingurita cimbru uscat

– 4 catei de usturoi

– sare si piper dupa gust

– 50 ml otet

– 4 linguri cu vraf de smantana

– 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare :

Se curata pastaile, se spala si se rup in bucati mai mici. Radacinoasele se spala, se taie in cuburi mici. Ceapa se toaca marunt. Sunculita taraneasca se taie fasii iar ardeiul se taie marunt. Rosiile se curata de pielita si se taie marunt.

Ciorba de fasole verdeCiorba de fasole verdeIntr-o oala se pun la incins 2 linguri cu ulei. Se adauga sunculita taraneasca si se prajeste 1-2 minute. Se pune apoi ceapa taiata marunt si se amesteca.

Ciorba de fasole verdeCiorba de fasole verdeCand ceapa s-a inmuiat si este sticloasa se pune si o lingurita de boia de ardei dulce. Se amesteca si se adauga morcovul si telina taiate marunt, in cuburi. Dupa 2-3 minute se stinge cu apa fierbinte (aproximativ 2 l). Se amesteca.

Ciorba de fasole verdeCiorba de fasole verdeCiorba de fasole verdeTot acum se adauga si o lingurita de sare.

Ciorba de fasole verdeSe lasa sa clocoteasca ciorba cateva minute si se adauga ardeiul taiat marunt.

Ciorba de fasole verdeDupa aproximativ 10 minute adaugam si fasolea verde.

Ciorba de fasole verdeCand fasolea s-a inmuiat, se adauga rosia fara pielita, taiata in cuburi si cimbrul.

Ciorba de fasole verdeCiorba de fasole verdeSe mai fierbe 4-5 minute, se da gust de sare si piper, se adauga usturoiul pisat si se adauga verdeata taiata marunt.

Ciorba de fasole verdeCiorba de fasole verdeGalbenusurile de ou se bat bine cu un tel sau cu o furculita. Se adauga apoi 4 linguri cu varf de smantana.

Ciorba de fasole verdePeste acest amestec se adauga 1-2 polonice cu zeama fierbinte si se amesteca.

Ciorba de fasole verdeGalbenusurile de ou cu smantana se toarna in ciorba si se amesteca.

Ciorba de fasole verdeDupa 1 minut se adauga si otetul.

Ciorba de fasole verdeSe trag 2-3 clocote si se opreste focul.

Puteti alege varianta fara smantana (nu mai adaugati galbenusurile de ou cu smantana).

Ciorba de fasole verdeEu am preferat varianta cu dresul ciorbei cu smantana.

Ciorba de fasole verdePofta buna !

 

 

(Citit de 142 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *