Ciorba de legume cu afumatura

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciorba de legume cu afumaturaIngrediente :

– 2 morcovi mari

– 1 ceapa

– 1 radacina de patrunjel mare

– 1 radacina de pastarnac

– 200 g mazare proaspata sau din conserva

– 250 g fasole verde proaspata sau din conserva

– 200 g telina

– 1-2 ardei grasi rosii

– 200 g varza

– 12 cartofi noi mai mici sau 5-6 cartofi vechi mari

– 100 ml ulei

– sare si piper dupa gust

– 250- 300 g afumatura (costita, muschi file, sunculita taraneasca…

– 1 legatura patrunjel

– 1 legatura leustean

– 350 ml bors de putina

– 400 rosii intregi in bulion

Mod de preparare :

Este o ciorba foarte gustoasa. Folosind o varietate de legume vom avea culoare si arome. Ceapa, radacinoasele, cartofii si ardeiul se vor taia in cubulete. Pot fi taiate chiar in bucati mai mari…dupa preferinta.

Ciorba de legume cu afumaturaCiorba de legume cu afumaturaCiorba de legume cu afumaturaEu am trisat putin. Stau la casa, undeva in afara orasului si nu am magazine prin apropiere. Asa ca atunci cand m-am uitat prin frigider, nu prea aveam toate ingredientele, ma refer la legume. Insa cand m-am uitat in congelator aveam o punga de legume congelate. Bucurie mare !

Ciorba de legume cu afumaturaAsa ca am combinat legume congelate cu cele proaspete pe care le-am gasit in frigider sau pe la demisol.Sa trecem la treaba. Am pus putin ulei, cam 50-75 ml intr-o oala de 6 l si am pus-o pe foc. Cand uleiul s-a incins am pus legumele.

Ciorba de legume cu afumaturaCiorba de legume cu afumaturaAmestecam prin legume 4-5 minute apoi adaugam varza.Ciorba de legume cu afumaturaAmestecam.Dupa 3-4 minute adaugam apa fierbinte pana aproape de marginea de sus a oalei. Presaram si putina sare.

Ciorba de legume cu afumaturaCiorba de legume cu afumatura Dupa 15-20 de minute, se adauga cartofii.

Ciorba de legume cu afumaturaCand cartofii sunt aproape fierti se adauga rosiile in bulion, taiate marunt.

Ciorba de legume cu afumaturaDupa 10-15 minute se adauga si afumatura taiata marunt sau in fasii.

Ciorba de legume cu afumaturaIntre timp se fierbe borsul separat si se adauga apoi in oala. Se mai fierbe ciorba 5-10 minute. Se opreste focul si se presara patrunjel si leustean taiat marunt. Se pune capacul la oala. Se serveste simpla sau dreasa cu smantana si ardei iute.

Ciorba de legume cu afumaturaPofta buna !

 

 

 

 

 

 

(Citit de 506 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *