Ciorba de vacuta

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 500 g carne de vita (daca aveti posibilitatea alegeti rasolul)
– 2 morcovi
– 1 ceapa mare (sau 2 mai mici)
– 1 radacina de telina mica
– 2 radacini de patrunjel
– 1 radacina de pastarnac
– 5-6 cartofi
– 200 g fasole verde din conserva
– 100 g mazare din conserva
– 1-2 ardei gras
– 1-2 rosii (oparite, decojite si taiate cubulete)
– 1 lingura bulion
– 50 g taitei sau spaghete mai subtiri
– sare si piper dupa gust (recomand piperul proaspat macinat)
– frunze de patrunjel si leustean verde
– 300 ml bors de putina ( in lipsa borsului de putina recomand borsul Maggi la plicuri sau cuburi)
Mod de preparare :
Carnea spalata si taiata cuburi mici se pune la fiert in 3 l apa rece cu sare.

Se spumeaza din cand in cand. Intre timp se curata zarzavatul si se taie marunt.

Cartofii taiati in cuburi mici se pastreaza in apa rece pana la momentul folosirii lor.

Se verifica carnea. Daca intra furculita cu usurinta in ea este momentul sa adaugam radacinoasele. Se fierbe ciorba la foc mic pentru a nu se tulbura. Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate se adauga ardeiul gras rosu (sau verde) taiat marunt, fasolea verde si mazarea. Dupa 10 minute se adauga si cartofii.

Cand si acestia au fiert se pun rosiile fara pielita taiate in cuburi (eu am mai pus si necuratate de pielita ) si 1 lingura de bulion. Se adauga acum si taiteii (sau spaghete mai subtiri).

Dupa 5-8 minute se pune si borsul care a fost fiert separat. Daca nu aveti bors de putina puteti folosi 15-20 g bors Magii. Se mai trag cateva clocote, se da gust de sare si piper si se stinge focul. Se adauga apoi frunze de patrunjel si leustean taiate marunt. Ciorba se serveste simpla sau dreasa cu smantana.

Cred ca ati observat ca nu am folosit ulei si prajeli. Ciorba este mult mai sanatoasa asa.

Pofta buna !


(Citit de 45 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *