Ciorba radauteana

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

DSC06990

Ingrediente :

– 1,5 kg carne de pui (de preferat piept de pui)

– 1 ceapa mare

– 2 morcovi mari (sau 3 mai mici)

– 1 radacina mare de patrunjel (sau 2 mai mici)

– sare si piper dupa gust

– 0.8 kg smantana

– 80-100 ml otet (dupa gust)

– 2capatani de usturoi

– 4-5 galbenusuri de ou

– 1 legatura de patrunjel verde

– 1 gogosar in otet (optional)

Mod de preparare :

Ciorba radauteana este foarte gustoasa. O inlocuieste pe cea de burta cu mult succes. Si este mai usor de pregatit. Sa trecem la treaba. Se curata legumele si se spala.

???????????????????????????????Carnea se spala si se proportioneaza in bucati mari. Eu am avut si un piept de la o gaina de tara (da un gust mai bun…asa ca l-am folosit si pe el).

DSC06902Se pune carnea si legumele intr-o oala ( sa se obisnuiasca unele cu altele si sa-si imparta aromele intre ele ), se adauga apa fierbinte cat sa le acopere bine…chiar sa depaseasca carnea si se adauga si o lingurita de sare. Se pun la fiert.

DSC06905Se spumeaza din cand in cand ( adica se aduna spuma de deasupra cu ajutorul unei palete ). Cand carnea si legumele sunt fierte, se scot pe un platou. Supa se strecoara si se pune inapoi pe foc. Unii nu mai adauga legumele. Eu le-am taiat in cuburi mici si le-am pus in supa. Carnea se taie si ea in felii subtiri si se adauga in supa.

??????????????????????????????????????????????????????????????Se mai completeaza lichidul cu apa fierbinte in functie de cat de groasa vreti sa va iasa ciorba. Intre timp se amesteca galbenusurile de ou cu smantana.

DSC06933Se adauga un polonic de supa peste amestecul de galbenus cu smantana. Se amesteca.

???????????????????????????????Se da gust de sare si piper la ciorba. Se toarna apoi compozitia de galbenus cu smantana in ciorba. Se mai dau cateva clocote.

???????????????????????????????Se inchide focul si se adauga imediat usturoiul pisat si apoi otetul.

DSC06951Si……ciorba este gata. Se mai poate adauga un gogosar in otet taiat marunt. In momentul servirii se presara patrunjel verde taiat marunt. Si tot acum se mai poate drege ciorba, dupa preferinta, cu otet si smantana…daca vreti mai multa.

??????????????????????????????????????????????????????????????Pofta buna!

(Citit de 546 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *