Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ingrediente:

– 10-12 ciuperci Champignon brune

– 1 ceapa

– 160 g carne de porc tocata

– sare si piper dupa gust

– 700 g rosii in bulion

– 2 catei usturoi

– 3 linguri ulei

– 1 morcov mic

– 1/2 lingurita cimbru uscat

– 2-3 linguri patrunjel verde taiat marunt

Mod de preparare:

Ciupercile se curata cu o periuta. Nu se curata de pielita. Numai daca sunt foarte murdare se clatesc cu apa rece si se scurg. Se presara un praf de sare pe ele. Eu am folosit ciuperci brune dar puteti folosi si albe.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Se taie coditele si se toaca marunt.

Rosiile in bulion le-am pus intr-un vas inalt si le-am bleduit cu un blender manual.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata. Se desface carnea cu o lingura si se amesteca.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Dupa 3-4 minute se adauga coditele de ciuperci taiate marunt.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Se adauga apoi jumatate din cantitatea de rosii in bulion. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Se presara putin cimbru si se mai lasa compozitia pe foc pana scade lichidul (5-6 minute).

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Adaugam usturoiul  si patrunjelul verde tocat marunt. Fierbem compozitia inca 1-2 minute. Gustam si vedem daca mai trebuie sare sau piper.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Cand compozitia s-a racorit, umplem cu ea ciupercile pe care le aranjam intr-o tava. Daca va ramane compozitie o puneti printre ciupercile umplute. Turnam peste ciuperci restul de rosii in bulion pasate.

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Ciupercile se coc 30 de minute, la 175 grade Celcius (in cuptorul incalzit in prealabil).

Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii

Pofta buna!

 

 

(Citit de 126 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *