Ciuperci umplute cu carne tocata si sos de rosii
Ingrediente:
– 10-12 ciuperci Champignon brune
– 1 ceapa
– 160 g carne de porc tocata
– sare si piper dupa gust
– 700 g rosii in bulion
– 2 catei usturoi
– 3 linguri ulei
– 1 morcov mic
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– 2-3 linguri patrunjel verde taiat marunt
Mod de preparare:
Ciupercile se curata cu o periuta. Nu se curata de pielita. Numai daca sunt foarte murdare se clatesc cu apa rece si se scurg. Se presara un praf de sare pe ele. Eu am folosit ciuperci brune dar puteti folosi si albe.
Se taie coditele si se toaca marunt.
Rosiile in bulion le-am pus intr-un vas inalt si le-am bleduit cu un blender manual.
Ceapa se caleste in ulei 2-3 minute. Se adauga morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata. Se desface carnea cu o lingura si se amesteca.
Dupa 3-4 minute se adauga coditele de ciuperci taiate marunt.
Se adauga apoi jumatate din cantitatea de rosii in bulion. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se presara putin cimbru si se mai lasa compozitia pe foc pana scade lichidul (5-6 minute).
Adaugam usturoiul si patrunjelul verde tocat marunt. Fierbem compozitia inca 1-2 minute. Gustam si vedem daca mai trebuie sare sau piper.
Cand compozitia s-a racorit, umplem cu ea ciupercile pe care le aranjam intr-o tava. Daca va ramane compozitie o puneti printre ciupercile umplute. Turnam peste ciuperci restul de rosii in bulion pasate.
Ciupercile se coc 30 de minute, la 175 grade Celcius (in cuptorul incalzit in prealabil).
Pofta buna!
Lasă un răspuns