Ciuperci umplute cu legume

Ingrediente:

– 12 ciuperci champignon

– 1 ceapa (puteti inlocui ceapa cu praz)

– 1/2 ardei gras rosu

– 5-6 rosii cherry sau 2 rosii potrivit de mari

– 3-4 catei usturoi

– sare si piper dupa gust

– 1 lingurita rasa cu cimbru uscat

– 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru aceasta reteta alegem ciuperci cu palariile mai mari. Le curatam de impuritati si le spalam sub jet de apa. Desprindem piciorusele de palarii si le taiem marunt.

La fel procedam si cu ardeiul gras si rosiile.

Eu am folosit praz in loc de ceapa (o bucata mica de praz cat o ceapa…ca si cantitate). Am calit  prazul taiat marunt impreuna cu usturoiul tocat si el marunt, in ulei incins, timp de 2-3 minute.

Am adaugat ardeii si piciorusele de ciuperci. Dupa ce s-au inmuiat am pus rosiile tocate marunt.

Am sarat si piperat dupa gust, am presarat cimbru uscat si am lasat sa scada compozitia.

Am umplut palariile ciupercilor cu amestecul de legume, le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade Celsius.

Puteti servi ciupercile umplute cu paine prajita. Eu le-am servit cu felii de mamaliga rece  prajite in putin ulei.

Pofta buna!

 

(Citit de 623 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.