Ciuperci umplute, la cuptor
Ingrediente:
– 500 g ciuperci
– 60 g cascaval ras
– 70 g jambon afumat
– 1/2 ardei gras rosu
– sare si piper dupa gust
– 40 g unt sau ulei de masline
– 1-2 catei usturoi (optional)
– patrunjel verde sau marar pentru decor
Mod de preparare:
Ciupercile umplute sunt un aperitiv usor de realizat, care nu necesita multa indemanare. Este un aperitiv care dispare repede din farfurie. Bineinteles ca puteti jongla cu ingredientele, dupa preferinta. Eu am folosit un jambon afumat dar la fel de bine puteti pune sunca presata, bacon, bucati de friptura, etc. Puteti folosi ceapa si morcov ras, calite putin in ulei.
Ciupercile se curata de pamant, se taie coditele si se spala sub jet de apa. Eu am folosit ciuperci brune.
Coditele de la ciuperci le tocam marunt, cascavalul il radem, jambonul si ardeiul gras le taiem marunt. Amestecam ingredientele intr-un vas. Adaugam sare si piper dupa gust. Puteti adauga in compozitie si 1-2 catei de usturoi tocati marunt…daca va place.
Punem palariile ciupercilor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le presaram cu putina sare. Le umplem pe fiecare cu amestecul de codite de ciuperci, jambon, cascaval, ardei gras. Deasupra punem cate o bucatica mica de unt.
Introducem tava in cuptorul incalzit in prelabil, la 220 grade Celsius, pentru 15-20 minute. Sunt gata cand sunt frumos rumenite. Ciupercile lasa multa apa.
Sunt delicioase! Se servesc atat calde cat si reci. Se termina repede!
Pofta buna!
Lasă un răspuns