Clatite cu branza de vaci

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 1 ou
– 100 g faina alba
– 2 catei de usturoi
– 1 lingurita ulei
– 250 g branza de vaci
– 150 ml lapte
– sare, piper dupa gust
– cateva codite de usturoi verde
– 150 g sfecla rosie fiarta
– 1 lingura cu smantana

Mod de preparare:

In vasul de la robotul de bucatarie se mixeaza sfecla rosie fiarta si taiata in bucati mici impreuna cu cei 2 catei de usturoi, oul, uleiul, laptele si cate un praf de sare si piper. Se adauga apoi toata faina si se mai mixeaza 1-2 minute.

Va rezulta o compozitie putin mai consistenta decat aluatul de clatite obisnuit. Se incalzeste o tigaie de clatite, se unge cu 2-3 picaturi de ulei si se pune cate un polonic din aceasta compozitie. Se coace clatita cate 2 minute pe fiecare parte. Din aceasta compozitie ies doua clatite mari. Puteti dubla sau tripla gramajele pentru mai multe clatite.

Branza de vaci se amesteca cu smantana si se da gust de sare si piper. Pe fiecare clatita se pune cate un strat din compozitia de branza iar deasupra se presara codite de usturoi verde taiate marunt. Se ruleaza si se da la rece pentru 10-15 minute. Se pot servi ca atare sau taiate in felii de 2-3 cm.

(Citit de 219 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *