Clatite cu telemea de oi (Khachapuri)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Clatite cu telemea de oi

Ingrediente:

– 2 oua

– 175 g faina alba

– 300 ml lapte

– 180 g telemea de oi rasa

– 5 felii sunculita ( pastrama, cabanos, salam)

– 1/2 ardei gras rosu

– 25 g unt

Mod de preparare:

Aceasta reteta pregatita la micul dejun este un deliciu. Este usor de preparat, satioasa si gustoasa. Daca la noi se aseamana cu o clatita, in Georgia se numeste Khachapuri ( este o placinta traditionala, foarte apreciata la ei). Precizez ca la ei placinta este fara ardei gras si fara sunculita.

Cele doua oua se bat cu mixerul. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare.

Clatite cu telemea de oi

Se adauga faina treptat si se mixeaza.

Clatite cu telemea de oi

Adaugam telemeaua rasa pe razatoare, sunculita si ardeiul gras taiat cubulete. Se amesteca pana la omogenizare.

Clatite cu telemea de oi

Clatite cu telemea de oi

Clatite cu telemea de oi

Se incinge o tigaie, se unge cu unt si se toarna cu polonicul din compozitie. Se coace fiecare foaie, cate 4-5 minute pe fiecare parte.

Clatite cu telemea de oi

Clatite cu telemea de oi

Din ingredientele enumerate mai sus ies 3-4 clatite mari (in functie de marimea tigaii). Se serveste calda sau la temperatura camerei.

Clatite cu telemea de oi

Pofta buna!

 

(Citit de 200 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *