Cornulete cu untura

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 200 g untura
– 450 g faina alba
– 8 linguri de apa
– 2 plicuri cu praf de copt
– 2 lingurite otet
– 150-200 g zahar pudra vanilat
– 500 g magiun de prune
Mod de preparare :
Intr-un bol se amesteca untura cu praful de copt care a fost stins cu 2 lingurite de otet si cu apa.

 

Se cantareste faina si se adauga peste amestecul de untura cu praf de copt.

La inceput se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se framanta pana aluatul nu se mai lipeste de mana. Rezulta un aluat omogen, numai bine de lucrat.

Se imparte aluatul in patru bucati.

Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire. Pe latura mica, la 2 cm distanta de margine se pune umplutura de magiun. Se foloseste o lingurita pentru a pune umplutura. Se ruleaza dinspre capat aluatul peste umplutura. Cand umplutura nu se mai vede se taie foaia cu un cutit chiar langa zona de suprapunere.

Se taie ruloul in bucati mai mici, de 2-3 cm.

Se pun cornuletele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Cand sunt coapte le pudrati cu zahar pudra vanilat.

Sunt foarte fragede si se pastreaza pentru mai mult timp, tinute in cutii de carton.

Pofta buna!

(Citit de 273 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *