Creier pane de porc sau vita

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 700 g creier de porc sau vita

– 3 oua

– 4 linguri cu varf faina alba

– 3 linguri malai

– 35 ml otet

– 2 frunze dafin

– sare si piper dupa gust

– ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ieri am facut o vizita in piata. Este luna august si piata abunda de legume si fructe. Am trecut si prin piata de carne. Se spune ca nu trebuie sa pleci la cumparaturi cu „burta goala”. Imi era asa foame…..nu luasem micul dejun. Ma uitam la carne si deja vedeam….ciorba, sarmale, tochitura, tocanita, etc. Mi-a atras atentia niste creier de porc. Demult nu am mai mancat. Asa ca am cumparat cateva bucati. Pana acasa am salivat gandindu-ma la creierul pane pe care aveam sa-l prepar.

Creierul se spala si se curata de pielite, verificandu-se daca nu au ramas bucatele de oase. Se pune la scurs intr-o sita.

Se pune la fiert, intr-un oala, 3 l apa. Se adauga frunzele dafin, sare si piper dupa gust (2 lingurite rase sare, 1/2 lingurita piper macinat) si otetul.

Cand apa fierbe se pune creierul in oala, la fiert. Nu-l tineti mai mult de 5 minute si nu amestecati in timpul fierberii pentru a nu-l sfarama.

Scoateti creierul din oala cu o paleta si-l puneti la scurs intr-o sita.

Intr-un bol bateti ouale cu o furculita impreuna cu putina sare si piper (dupa gust).

In alt bol, amestecati faina alba cu malaiul.

Intr-o tigaie incingeti uleiul. Luati cate o bucata de creier si o treceti prin oul batut, apoi prin amestecul de faina, iar prin oul batut si o puneti la prajit in tigaie.

Creierul se rumeneste in ulei, cate 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mare.

Cand este prajit, creierul se scoate pe un prosop de hartie, pentru a-si lasa surplusul de ulei.

Creierul pane se serveste simplu, alaturi de lamaie, cu o salata de legume, cu o garnitura de cartofi sau…..cum doriti si cum va place.

Pofta buna!

 

 

(Citit de 130 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *