Crema de zahar ars

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Crema de zahar arsIngrediente :

– 8 oua mari

– 200 g zahar

– 1 l lapte

– 150 g zahar tos pentru caramel

– 8 g zahar vanilat

Mod de preparare :

Se pun 150 g zahar tos intr-o cratita smaltuita de 2 l. Cratita se pune pe foc mijlociu. Cand in cratita apare primul punct de zahar caramelizat, cu coada unei linguri de lemn se amesteca circular numai in acel punct sau in mai multe care apar, pana cand se trage treptat tot zaharul care se va carameliza in acelasi timp. Nu lasati nesupravegheat zaharul. Nu trebuie lasat zaharul sa se caramelizeze prea mult ( va avea gust amar). Cand zaharul capata culoarea maro deschis si se formeaza putina spuma la suprafata, cratita se ia de pe foc si tinand cu doua prosoape tortile, se invarteste in asa fel, incat sa se tapeteze pana la jumatatea ei cu zaharul ars care curge. Se lasa apoi sa se racoreasca.

Crema de zahar arsCrema de zahar arsIntr-un castron de 2 l se mixeaza ouale intregi cu zaharul (amestecat cu zaharul vanilat).

Crema de zahar arsCrema de zahar arsSe dilueaza apoi cu laptele rece, adaugat treptat. Se amesteca.

Crema de zahar arsCompozitia se toarna in cratita tapetata cu zahar ars. Cratita se pune intr-o tava cu apa.

Crema de zahar arsSe introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coace la 180 de grade timp de 60-70 de minute. Dupa aproximativ 40 de minute, temperatura se reduce la 160 de grade. Apa din tava nu trebuie sa fiarba in clocote (compozitia din cratita se va branzi).Cand apa din tava incepe sa fiarba, se adauga cate 1/2 pahar cu apa rece. Cand crema este gata, este inchegata la palpare, cratita se trage in usa cuptorului, se inclina putin si daca crema se desprinde de cratita pana la baza, cratita se scoate din cuptor. Dupa ce s-a racit se introduce pentru cateva ore la frigider. Cand se serveste, se trece cu cutitul pe marginea cremei, apoi deasupra cratitei se pune un platou cu marginea mai inalta si printr-o miscare rapida se rastoarna.

Crema de zahar arsCrema de zahar arsCrema se serveste rece.

Crema de zahar arsCrema de zahar ars

(Citit de 503 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *