Creveti cu sos de branza
Ingrediente:
- 3 linguri cu unt (50 g)
- 20-25 creveti semipreparati congelati
- 3 catei de usturoi pisati
- 100 ml vin alb sec
- 200 g smantana
- 60 g branza de capra cu ierburi provence
- sare si piper dupa gust
- frunze de patrunjel tocate marunt
- 2-3 felii lamaie
Mod de preparare:
Am colindat lumea in „lung si-n lat” si am mancat creveti gatiti in diferite feluri. Nu stiu de ce, pana acum nu am gatit aceste fructe de mare in bucataria proprie. Imi aduc aminte ca acum vreo 10 ani am incercat o reteta si pentru ca nu mi-a iesit am dat „bir cu fugitii”. Nu am avut in plan dar astazi cand am mers la cumparaturi am achizitionat si niste creveti. Am ajuns acasa si mi-am anuntat sotul ca la cina vom manca creveti. Bucurie mare din partea lui insa eu aveam o „strangere de inima” ca nu-mi va reusi reteta.
Retete cu creveti sunt multe, toate gustoase, sper sa le pot incerca aproape pe toate insa astazi m-am gandit sa prepar creveti cu sos de branza. Eu am folosit branza de capra „La Colline” cu ierburi provence. Sunt fana branza de capra „.La Colline „ . Incercati-o si nu veti regreta. Se poate comanda online. Aceasta poate fi inlocuita cu telemea de oi rasa, parmezan, alte branzeturi care va incurca prin frigider.
Branza o taiem in cuburi mici, usturoiul il pisam, iar crevetii ii decongelam, ii spalam si-i punem la scurs pe servetele de hartie.
Intr-o tigaie punem la incins untul. Adaugam crevetii si-i prajim pe ambele parti aproximativ 1-2 minute.
Adaugam usturoiul pisat si vinul. Amestecam rapid si dupa aproximativ 40-50 secunde adaugam smantana si branza.
Amestecam, asezonam cu sare si piper si mai tragem 2-3 clocote.
Oprim focul si….gata. Crevetii sunt serviti. Garnisiti cu frunze de patrunjel taiate marunt si felii de lamaie.
Pofta buna!
Lasă un răspuns