Creveti cu sos de unt si usturoi
Ingrediente:
– 250 g creveti proapesti sau congelati
– 3 linguri ulei de masline
– 40 g unt
– 1 ardei iute tocat marunt
– 4 catei de usturoi tocati marunt
– sare si piper dupa gust
– sucul de la o jumatate de lamaie
– 100 ml vin alb sec
– 1/2 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
Mod de preparare:
Aproape tot timpul am o punga cu creveti in congelator. Ii folosesc atunci cand am musafiri neanuntati sau cand ma grabesc si nu stiu ce sa gatesc ceva care sa-mi ia timp putin. Rezultatul este rapid, delicios si satios.
Pregatim ingredientele.
Puneti uleiul de masline si untul intr-o tigaie sa se incinga.
Adaugati usturoiul si ardeiul iute taiat marunt. Eu am indepartat semintele de la ardei, am lasat doar cateva.
Nu lasati prea mult sa se prajeasca usturoiul. Dorim doar sa-l calim putin.
Adaugam crevetii, sare si piper dupa gust, amestecam. Imediat punem vinul si zeama de lamaie.
Adaugati si patrunjelul tocat marunt si fierbeti crevetii timp de 2-3 minute.
Nu fierbeti crevetii mai mult de 3 minute, riscati sa devina usor cauciucati. Crevetii mei au fost proaspeti si i-am fiert timp de 4 minute.
Crevetii se gatesc foarte putin, timpul de preparare variaza intre 2-10 minute, in functie de marime. Daca sunt prefierti trebuie doar incalziti. Crevetii se pot gati la gratar, prajiti in unt sau ulei, fierti in apa cu sare, in supa sau la aburi. Pot fi folositi ca si ingredient principal in sosuri pentru peste sau paste. Pregatirea crevetilor proaspeti, presupune indepartarea capului, a cozii si a intestinului (se face o incizie pe spatele crevetului pe lungime si se scoate intestinul negru). Crusta se poate fierbe 10 minute in apa cu sare, se strecoara si se foloseste apoi la gatitul crevetilor.
Noi servim aceasta reteta cu paine prajita. Este un deliciu!
Pofta buna!

Lasă un răspuns