Creveti pane cu sos de maioneza si usturoi

Ingrediente:

– 25 creveti congelati

– 1 ou

– 2 linguri sos de soia

– 2 linguri faina de grau

– 2 linguri amidon alimentar

– 1 lingurita sare

– ulei pentru prajit

Pentru sos:

– 3 linguri pline cu maioneza

– 3-4 catei usturoi pisati

– 1 lingurita cu sos Worcester

– un varf cutit cu chilli macinat

Mod de preparare:

Este o reteta simpla pe care o poate pregati orice incepator intr-ale bucatariei.

Incepem cu decongelarea crevetilor. Ii punem intr-un vas si …asteptam.

Cat timp se decongeleaza crevetii, pregatim sosul. Intr-un  bol, punem 3 linguri pline cu maioneza, adaugam usturoiul pisat, sosul Worcester si un varf de cutit cu chilli macinat. Amestecam pana la omogenizare. Punem bolul cu sos la frigider pana in momentul servirii.

Indepartam coditele de la creveti. Gasiti in comert si creveti congelati fara codite. Am pus crevetii la scurs pe servetele de hartie.

Punem crevetii intr-un vas si turnam peste ei 2 linguri cu sos de soia. Adaugam si oul si amestecam cu o lingura.

Intr-un vas amestecam faina de grau cu amidonul alimentar si sarea.

Punem in amestecul de faina cate 5-7 creveti si-i rostogolim prin ea. Ne ajutam de o lingura. Scoatem crevetii din faina si-i aranjam pe un platou.

Intr-o tigaie puneti 100 ml ulei la incins si prajiti crevetii dati prin faina cate 1-2 minute pe fiecare parte. Eu am pus aproximativ 250 ml ulei intr-o tigaie cu diametru mic si a fost deajuns sa-i rotesc cu o paleta din cand in cand.

Aranjati crevetii pe un platou si serviti-i cu sosul de maioneza cu usturoi.

Sunt foarte gustosi. Pofta buna!

 

(Citit de 93 ori, de 1 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.