Crostini cu creveti

Ingrediente:

– creveti prefierti congelati

– ulei de masline

– ardei iute tocat marunt

– zeama de lamaie

– usturoi

– vin alb demisec

– frunze de busuioc tocate marunt

– unt

– sare si piper dupa gust

– felii de paine prajite

Mod de preparare:

Nu am dat cantitati exacte la aceasta reteta pentru ca fiecare isi va prepara un numar de creveti dorit. In descrierea retetei voi mentiona cantitatile folosite de mine pentru 6 creveti.

Aceasta reteta se prepara in cateva minute daca aveti ingredientele pregatite, la indemana.

Decongelam crevetii, ii spalam si-i punem la scurs pe servetele de hartie.

Intr-o tigaie incingem o lingura cu ulei de masline si prajim crevetii aproximativ 40 secunde, chiar 1 minut pe fiecare parte. Asezonam cu un praf de sare si piper macinat.

Adaugam in tigaie ardei iute tocat marunt (am folosit ardei iute verde dar puteti folosi si rosu, ca si cantitate am pus aproximativ un varf de ardei pentru ca era foarte iute, nu uitati sa-l curatati de seminte). Tot acum adaugam zeama de la 1/2 lamaie, 2 catei de usturoi pisati si cateva „gaturi” de vin alb demisec (50 ml). Plimbam rapid crevetii prin acest amestec, adica 10-15 secunde si apoi ii scoatem si-i aranjam pe feliile de paine prajita. Trebuie sa va miscati rapid. In momentul cand incepeti sa prajiti crevetii puteti pune painea in prajitor pentru a o avea pregatita. La mine painea a iesit cam prajita, uitasem sa setez gradul de prajire.

Adaugam in sosul din cratita cateva frunze de busuioc tocate marunt (6-8 frunze), un praf de sare si piper macinat si 40-50 g unt. Amestecati in sos pana se topeste untul, nu dureaza mai mult de 30-40 secunde. Acest sos il turnati peste crostini cu creveti.

Eu am uns feliile de paine prajita inainte de a pune crevetii pe ele cu un amestec de unt si busuioc dar ramane la alegerea voastra daca le ungeti sau nu. Oricum vor fi gustoase pentru ca turnati sosul peste ele. Sunt gustoase de te „lingi pe degete”.

Pofta buna!

(Citit de 44 ori, de 3 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.