Crutoane de paine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Crutoane de paine

Ingrediente:

– 10-12 felii de paine veche

– 1 lingurita cu usturoi granulat

– 1/2 lingurita oregano maruntit (uscat)

– 3 linguri ulei de masline

– un praf sare (1/2 lingurita)

Mod de preparare:

Cu siguranta s-a intamplat in bucataria fiecarei gospodine sa ramana paine si care sa se usuce. Este pacat sa o aruncam la gunoi. Daca painea este uscata insa nu stricata sau mucegaita (sa fie veche de 1-3 zile), o putem transforma in niste crutoane aromate, gustoase. Crutoanele le putem folosi la salate, supe creme sau chiar la un pahar de bere.

Feliile de paine le taiem in cuburi mai mici sau mai mari, dupa preferinta si le punem intr-o tava de cuptor.

Crutoane de paine

Crutoane de paine

Crutoane de paine

Peste crutoane se presara sarea, usturoiul, oregano si uleiul. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a uniformiza condimentele pe toate bucatile de paine.

Crutoane de paine

Crutoane de paine

Crutoane de paine

Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade. Eu le-am tinut in cuptor 15 minute timp in care am mai amestecat prin ele cu lingura de doua ori. Pot fi tinute in cuptor chiar si 20 minute, in functie de cat de rumenite le doriti.

Crutoane de paine

Sunt foarte gustoase. Pofta buna!

(Citit de 144 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *