Dulceata de ardei iuti

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Dulceata de ardei iuti

Dulce si picanta in acelasi timp. O delicatesa!

Ingrediente:

– 500 g ardei iuti

– 3 ardei capia

– 500 ml otet

– 500 g zahar

Mod de preparare:

Pentru manipularea ardeiilor recomand folosirea manusilor. Daca aveti alergie, nu recomand sa pregatiti aceasta reteta.

Dulceata de ardei iuti

Ardeii iuti se spala, se taie pe lung si se curata de nervuri si seminte. La fel se curata ardeii capia. Puteti pregati reteta fara ardei capia, numai cu ardei iuti. Dar cu ardei capia (puteti folosi gogosari), dulceata va fi mai cremoasa si mai dulce. Ardeii iuti curatati, se taie marunt. Ardeii capia i-am tocat la masina de carne. Puteti folosi si pentru ardeii iuti cat si pentru cei capia, robotul.

Dulceata de ardei iuti

Dulceata de ardei iuti

Dupa ce am tocat ardeii capia, i-am pus la scurs intr-o sita.

Dulceata de ardei iuti

Intr-o cratita, se pune zaharul si otetul. Se fierbe pe foc mic spre mijlociu, 15-20 minute, pana capata consistenta. Se adauga ardeii iuti si ardeii capia.

Dulceata de ardei iuti

Dulceata de ardei iuti

Dulceata de ardei iuti

Dulceata de ardei iuti

Se fierbe dulceata pana se leaga. Se pune o lingurita de dulceata pe o farfurie tinuta la rece, in frigider. Daca este cleioasa atunci este gata dulceata. Se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate, se capseaza si se depoziteaza la loc racoros.

Dulceata de ardei iuti

Aceasta dulceata se serveste alaturi de fripturi sau de branzeturi fine.

Pofta buna!

(Citit de 312 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *