Dulceata de visine

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Dulceata de visineIngrediente :

– visine fara samburi

– zahar (cantitate egala cu cea a visinelor)

– zeama de la o lamaie

Mod de preparare :

Am un visin in gradina, este tanar dar anul acesta a avut productie mare. Asa ca am facut din visine tot felul de retete.

Am cules visinele, le-am spalat, am scos samburii.

Dulceata de visineDulceata de visineDulceata de visineVisinele se adauga intr-o oala incapatoare si se presara cu zahar. Se spune ca nu trebuie amestecat insa eu am amestecat putin. Se lasa 2-3 ore visinele cu zahar apoi se pun pe foc potrivit.

Dulceata de visineSe spumeaza de cateva ori. Marginea oalei se poate sterge cu un prosop umed, pentru a preintampina caramelizarea siropului.

Dulceata de visineCand nu se mai formeaza spuma, se adauga zeama de la o lamaie. Eu am avut 1,5 kg visine, am facut dulceata treptat pentru ca nu am rabdare la cules si scos samburii (cred ca am muncit mai mult, dar asta este….lenea-i cucoana mare).

Dulceata de visineDulceata de visineIn momentul cand se picura pe o farfurie sirop iar acesta nu se imprastie ci ramane in bobite ferme……dulceata este gata.

Dulceata de visineDulceata de visineDulceata de visineSe pune dulceata cat este inca fierbinte in borcane (spalate, uscate si sterilizate), se infileteaza capacele si se rastoarna borcanele pentru 25-30 de minute.

Dulceata de visineApoi se intorc in pozitia normala si se depoziteaza….unde doriti, de preferat la loc racoros.

Dulceata de visineMie imi place sa consum aceasta dulceata impreuna cu paine prajita unsa cu unt sau la clatite.

Pofta buna !

(Citit de 74 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *