Fasole scazuta cu afumatura

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 350 g fasole uscata
1 ceapa
1 morcov
– 1 pastarnac
– 2 linguri pasta de tomate
– sare si piper dupa gust
– 300- 500 g sunculita taraneasca afumata
– 3 linguri de ulei
Mod de preparare :
Fasolea se alege de impuritati, se spala si se pune in apa la inmuiat, cel mai bine, peste noapte.

A doua zi se schimba apa si se pune la fiert. Este bine sa se schimbe apa pe durata fierberii de 2-3 ori. Tot timpul se va inlocui apa cu apa fierbinte. Intre timp se curata radacinoasele si se taie marunt.

Sunculita taraneasca afumata se taie in felii.

Dupa ce am schimbat apa la fasole si da cateva clocote se adauga radacinoasele. Se fierbe in continuare si se amesteca din cand in cand.

Cand fasolea a fiert …cam la jumatate, se adauga ceapa undita in 3 linguri de ulei impreuna cu sunculita.

Fierbem in continuare pana cand fasolea este fiarta, adaugam apoi pasta de tomate, sarea si piperul dupa gust. Mai dam cateva clocote……si salivam. Oprim focul si presaram deasupra marar sau patrunjel verde tocat marunt.

Merge bine cu o muratura sau chiar cu o ceapa zdrobita cu pumnul.

Pofta buna!

(Citit de 253 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *