Frigarui de cartofi

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Frigarui de cartofi

Ingrediente:

– 6-7 cartofi potriviti ca marime

– 50 ml ulei

– sare si piper dupa gust

– 1 lingurita cu boia dulce de ardei

– 1 lingurita cu usturoi praf

– 1 lingurita cu cimbru uscat

– 1 lingurita cu rozmarin uscat

Mod de preparare:

Cartofii se curata cu o perie si se spala. Nu se curata de coaja. Se taie in felii subtiri, de 3-4 mm. Frigarui de cartofi

Se pun cartofii intr-un bol adanc si peste ei se presara, sare, piper, boia dulce de ardei, rozmarin, cimbru, usturoi. Se stropesc cu ulei. Acoperim vasul cu un capac sau o farfurie si-i „zguduim” bine.

Frigarui de cartofi

Frigarui de cartofi

Frigarui de cartofi

Frigarui de cartofi

Frigarui de cartofi

Frigarui de cartofi

Feliile de cartofi se insira pe bete de lemn, pentru frigarui, astfel incat sa nu se atinga intre ele. Se aranjeaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (merge si fara hartie).

Frigarui de cartofi

Frigaruile de cartofi se coc in cuptorul incalzit in prealabil, la 200 grade Celsius, timp de 25 minute. Dupa acest timp, se intorc si se mai coc 5 minute.

Frigarui de cartofi

Eu am servit frigaruile de cartofi cu mujdei de usturoi. Sunt foarte gustoase. Pofta buna!

(Citit de 140 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *