Frigarui din carne de pasare

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Frigarui din carne de pasareIngrediente :

– 500 g carne de pasare ( pui,curcan,rata)

– zeama de la o lamaie

– 100 ml ulei

– 100 ml vin alb

– 2 linguri cu mustar

– 2 catei de usturoi

– 1 lingurita cu coriandru

–  1 lingurita cu rozmarin macinat uscat

– 1/2 lingurita cu boia dulce de ardei

– sare si piper dupa gust

– 1 mar

– 1 ardei gras rosu

– 2 cepe

– 1 morcov mare

– 5-6 rosii cherry

Mod de preparare :

Carnea de pui ( curcan, rata) se spala si se taie in bucati nici prea mari nici prea mici, astfel incat sa se prajeasca bine pe gratar.

Frigarui din carne de pasareSe face o marinata din zeama de lamaie, ulei, vin, usturoiul pisat, sare si piper proaspat macinat, mustar, coriandru, rozmarin, boia dulce de ardei.

Frigarui din carne de pasareFrigarui din carne de pasareIn aceasta compozitie se pun bucatile de carne si se lasa la marinat 1-2 ore.

Frigarui din carne de pasareIntre timp se spala si se taie legumele in bucati de aceeasi dimensiune cu carnea.

Frigarui din carne de pasareDupa 2-3 ore de stat in bait carnea, se aranjeaza pe bete de frigarui, carnea alternativ cu legumele.

Frigarui din carne de pasareFrigarui din carne de pasareSe pun lemnele sau carbunii la gratar si se aprind. Cat timp ard lemnele……servim un pahar de vin.

Frigarui din carne de pasareDaca nu aveti gratar in curte, cu lemne , puteti pregati frigaruile pe gratar la aragaz.

Cand jarul este bun, ungem  gratarul cu slanina, aranjam frigaruile pe gratar,uitam de vin si…..le pazim.

Frigarui de pasare la gratar

Frigarui din carne de pasareFrigarui din carne de pasareIn functie de puterea jarului, dupa 5-6 minute le tot rotim. Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.

Frigarui din carne de pasareSunt gustoase „rau” de tot. Pofta buna !

 

(Citit de 154 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *