Friptura de miel cu portocale

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Friptura de miel cu potocale 036

Ingrediente :

– 50 ml ulei de masline
– 3 buc. portocale
– 300 ml vin rosu
– 1 lingura sare
– 2 lingura miere de albine
– 1 buc. pulpa de miel
– 500 ml supa de legume
– 1 lingurita rozmarin uscat
– 10 buc. boabe de piper

Mod de preparare:
Se pregatesc ingredientele.

Friptura de miel cu potocale 003

Pulpa de miel, se curata de pielita si grasime, se spala si se cresteaza in lung si-n lat cu o taietura se 1 cm adancime la o distanta de 2-3 cm intre crestaturi. Se sareaza.
Intr-o tigaie, se pune ulei de masline si apoi se adauga rozmarinul. Se lasa 2 minute. Cu acest ulei se va unge pulpa de miel.

Friptura de miel cu potocale 005

Intr-o tava se pune pulpa de miel, 200 ml vin, foile de dafin, piperul si supa de legume. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incazit in prealabil la 180 grade si se tine o ora si jumatate. Dupa 45 de minute se intoarce pulpa.

Friptura de miel cu potocale 011

Intre timp, se rade coaja de la doua portocale, se desfac portocalele in felii si se stoarce sucul de la o portocala. Se pune intr-o tigaie 100 ml vin, portocala rasa si sucul de la o portocala, mierea de albine si feliile de portocale. Se tine pe foc 10 minute.

Friptura de miel cu potocale 008
Friptura de miel cu potocale 012
Friptura de miel cu potocale 014

Cand friptura este gata, se scoate tava, se pune sucul de la friptura intr-o tigaie impreuna cu sucul de la o portocala si se tine 2 minute pe foc. Se scoate friptura si se stropeste cu acest suc. Friptura se serveste impreuna cu feliile de portocale si sosul lor.

Friptura de miel cu potocale 036Pofta buna!
(Citit de 95 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *