Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 028

Ingrediente :

– 4 x buc. mere
– 100 x gr unt
– 5 buc. cuisoare
– 100 ml ulei de masline
– 1 buc. ceapa alba
– 1 lingurita sare
– 3 lingura zahar
– 4 buc. catei de usturoi
– 600 gr pulpa porc (sau ceafa)
– 130 gr bacon afumat
– 1000 ml vin alb sec
– 130 gr coacaze rosii
– 150 ml coniac
– 1 lingurita piper macinat
– 1 lingurita amidon de porumb
Mod de preparare :
Se pregatesc ingredientele.

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 007

Carnea de porc se infasoara in feliile de bacon si se prind cu scobitori. Se asaza intr-o tava, se adauga ceapa si usturoiul taiat marunt, o lingurita de sare si una de piper, uleiul si putina apa (daca va mai fi nevoie de apa se va adauga treptat). Se da la cuptor timp de 40 de minute.

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 012

Merele se spala, se scot coditele si se scobesc. In scobitura se pune unt. Se pun intr-o oala si se adauga vinul, zaharul si cuisoarele. Se tin pe foc timp de 15 minute. Sosul ramas de la coacerea carnii, se pune intr-o tigaie, impreuna cu coacazele desfacute de pe ciorchine si coniacul. Amidonul se desface in doua linguri de apa si se adauga la sos.

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 013
Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 019
Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 015

Pe un platou, se pun carnea, merele si sosul de coacaze. Fructele cu carnea de porc se insotesc foarte bine.

Friptura de porc cu mere coapte si sos de coacaze 028
(Citit de 133 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *