Friptura de vita cu gutui

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente :
– 500 g carne de vita
– 2 gutui
2 linguri unt (sau ulei)
– 1 lingurita faina alba
– 1 lingura de zahar
– sare, piper, cimbru uscat
Mod de preparare :
Carnea de vita taiata in cuburi mici si presarata cu putina sare, piper si cimbru uscat se pune la prajit intr-o tigaie cu o lingura de unt. Se prajeste pe toate partile (puteti adauga si 2 frunze de dafin, daca va plac). Dupa aproximativ 7-10 minute se adauga 300 ml apa fierbinte, se pune un capac si se fierbe carnea la foc mic. Daca scade apa si carnea nu este inca fiarta se mai adauga apa fierbinte.

Intre timp se spala gutuile si se taie felii sau in cuburi.

Intr-o cratita se pune o lingura de unt si se prajesc gutuile 3-4 minute.

Gutuile se adauga peste carne dar numai in momentul cand aceasta este fiarta.

Intr-o  cratita mica se caramelizeaza o lingura de zahar, se adauga apoi o lingurita de faina alba, se amesteca si se stinge cu cateva linguri din zeama de la carne. Se toarna apoi zaharul caramelizat peste carne.

Se amesteca usor prin rasturnare si dupa 1-2 minute se stinge focul iar compozitia se desarta intr-o tava care se baga la cuptorul incalzit in prealabil, unde se tine 25 de minute, la temperatura de 180 de grade. Se serveste alaturi de un pahar de vin roze sau rosu.

Pofta buna!

(Citit de 102 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *