Friptura de vita cu sos de vin

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Friptura de vita cu sos de vin

Ingrediente :

– 1 kg de antricot de vita sau muschiulet de vita

– 2 lingurite cu cimbru uscat

– 1 foaie de dafin

– 3 linguri cu bulion

– 150 ml vin rosu

– 50 ml ulei

– sare si piper dupa gust

Mod de preparare :

Incepem cu temperarea carnii adica se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei (1-2 ore ). Cu 10-15 minute inainte de a fi gatita, carnea se asezoneaza din belsug cu sare, piper si cimbru,pe ambele parti. Dupa acest timp se tamponeaza bucata de carne cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa lasat de sare.

Friptura de vita cu sos de vinSe stropeste carnea cu putin ulei si se intinde uniform pe toata bucata folosind o pensula sau chiar degetele. Eu am crestat putin carnea pe ambele parti (optional ).

Friptura de vita cu sos de vinIntr-o tigaie incinsa se prajeste carnea cate 3-4 minute pe ambele parti pana capata o crusta.

Friptura de vita cu sos de vinFriptura de vita cu sos de vinSe transfera apoi carnea intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade unde se mai tine timp de 30-40 de minute.

Friptura de vita cu sos de vinIn acest timp cat sta carnea la cuptor preparam sosul. In tigaia in care am fript carnea si a ramas un sos adaugam bulionul dizolvat in putina apa,apoi vinul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade la jumatate.

Friptura de vita cu sos de vinFriptura de vita cu sos de vinFriptura de vita cu sos de vinScoatem carnea de la cuptor, o lasam sa se odihneasca in tava cateva minute apoi o taiem felii.

Friptura de vita cu sos de vinFriptura de vita se serveste calda, stropita cu sosul de vin (strecurat ) alaturi de garnitura preferata.

Friptura de vita cu sos de vin

(Citit de 362 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *