Gogosari in otet

Ingrediente:

– 3 kg gogosari

– 800 ml otet

– 200 g zahar sau miere de albine

– 40 g sare

– 3-4 frunze dafin

– 2 linguri boabe de mustar

– frunze de telina

– 1 legatura hrean

Mod de preparare:

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi, eu ii folosesc la fripturi, salata boeuf, salata orientala, chec aperitiv, ornamente….Reteta este simpla. Avem nevoie de gogosari frumosi, copti. Pentru decor si chiar pentru gust puteti adauga catei de usturoi, felii de morcov sau radacina de telina.

Se indeparteaza cotoarele si semintele de la gogosari, se spala si se taie in sferturi sau felii mai mici.

Se pun pe foc intr-o cratita, otetul, zaharul sau mierea, frunzele de dafin, boabele de mustar, piperul si sarea.

Cand otetul clocoteste, se adauga feliile de gogosari, in transe, nu toti deodata, si-i lasati sa se opareasca 3-4 minute, pana isi schimba putin culoarea. Folositi o paleta pentru a-i scoate din otet.

Feliile de gogosari se aseaza in borcane, alternand cu frunze de telina si felii de hrean. Daca doriti puteti pune si rondele de morcovi si radacina de telina. Hreanul intareste gogosarii insa nu trebuie exagerat, puneti 2-3 fasii de hrean la un borcan de 800 g. Se mai poate pune si buchetele de conopida pe care le opariti inaintea gogosarilor. Indesati gogosarii in borcane (borcanele trebuie spalate si sterilizate) si peste ei turnati otetul clocotit.

Se infileteaza capacele la borcane si se intorc cu gura-n jos. Se acopera cu mai multe prosoape sau chiar cu o patura si se lasa 24 de ore. Intr-o saptamana se pot servi gogosarii. Sunt deliciosi!

Spor la bucatarit!

(Citit de 274 ori, de 55 ori astăzi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.