Haioș

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ingrediente:

– 400 g faina alba

– 250 g untura de porc

– 2 linguri cu otet

– 2 galbenusuri de ou

– 140 ml apa minerala

– 1/2 lingurita cu sare

– magiun de prune sau alt gem acrisor

Mod de preparare:

Haioșul este o prajitura ungureasca iar specific acestei prajituri este folosirea osanzei de porc.

Eu am folosit untura de porc, cumparata dintr-un market. Din cantitatea prezentata de mine va vor iesi aproximativ 38-40 de prajituri. Daca doriti mai multe, mariti cantitatea ingredientelor.

Intr-un vas se amesteca untura de porc cu 100 g faina.

Intr-un alt vas se framanta un aluat din restul de faina, adica 300 g, galbenusurile de ou, sare, otet si apa minerala.

Acest aluat se intinde intr-o foaie subtire, pe un blat de lucru presarat cu faina. Se unge foaia cu 1/3 din amestecul de untura cu faina.

Se impatureste aluatul in trei, adica se aduce partea stanga peste foaie (se acopera 2/3 din aluat) apoi partea dreapta peste cele doua straturi.

Tehnica se repeta si la fiecare impaturire se unge foaia cu 1/3 din amestecul de untura cu faina.

Aluatul impaturit se lasa la frigider 20 de minute. Dupa acest timp se repeta operatiunea de impaturire si ….iar la frigider. In total trebuie sa repetati aceasta operatiune de trei ori.

Dupa ultima impaturire si depozitare in frigider, intindeti aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, taiati patratele din el, puneti cate o lingurita cu magiun pe fiecare patrat si inchideti haioșa aducand margine la margine.

Haioșele se coc 20 de minute, la 180 grade Celsius, pana se umfla si se desfac in foi.

Asa aratau in cuptor.

Cand se mai racesc putin, se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

(Citit de 165 ori, de 1 ori astăzi)
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *